maandag 17 januari 2011

Henna en nailart

Sinds kort heb ik weer een kleine nieuwe hobby erbij, spelen met henna en het maken van henna-tatoeages. Tot nu toe heb ik het alleen op mezelf uitgeprobeerd, maar ik vind het best leuk en het is een leuke accesoire bij een outfit. Ik ben begonnen met het bestellen van een starterspakket voor henna-tatoeages bij Acient Gaia. Hierin zitten enkele stencils, henna-pasta en henna olie en een kleine instructie. De eerste 2 had ik op mijn pols gezet maar die leken heel erg snel te vervagen, de laatste heb ik nu op mijn voet staan en die lijkt minder snel te vervagen. Op bovenstaande foto heb ik net de henna aangebracht en de tekeningen afgeplakt met witte tape zodat ik de henna gedurende de nacht kon laten intrekken in de huid. Henna moet minimaal 1,5 uur intrekken maar hoe langer je het laat zitten hoe dieper de kleur van de henna.
In de ochtend was dit dus het resultaat van mijn henna-tattoo. In het midden staat een logo dat staat voor vriendschap en eromheen zitten 3 bloemetjes en in het midden een hart. Zo heb ik mijn beste vrienden altijd bij me en dat is een geruststellend idee als je beangstigende dingen gaat doen


Natuurlijk heb ik ook weer eens een nieuwe nailart gelegd. Ik heb eerst met acryl een witte glitter french gelegd en daarna met roze, paarse en zilveren glitterlak de art aangebracht. Op mijn ringvingers en duimen heb ik hetzelfde vriendschapslogo staan als dat ik op mijn voet heb gezet met de henna tatoeage. Verder is de nailart eigenlijk heel simpel en bestaat uit enkele streepjes.

Zoals velen inmiddels weten ben ik veel dingen in mijn leven aan het veranderen, het opknappen van mijn flat hoort hier ook bij en als eerste is de wc aan de beurt. Ik wil hem gaan verven en dan bewerken met een engeltjesthema, ik maak zelf een schilderij om op te hangen met hotfixstenen en ik ga verven (als dat maar goed gaat) en ik heb nog een sjabloon met engeltjes liggen die ik wil gebruiken voor enkele details op de zijmuren. Als ik het af heb dan zal ik toch echt mijn beste vriend weer aan moeten kijken om me nog een plankje op te hangen, want kwa klussen heb ik 2 linkerhanden. Ik ben beter met stof. Zodra dit project af is zal ik jullie hier foto's tonen.

XOXO Brigitte

zaterdag 1 januari 2011

Nieuwjaarswensen

Het is alweer 1 januari 2011, de dag dat iedereen weer de nieuwjaarswensen uitspreekt. Ik wens dus ook iedereen een gelukkig en gezond 2011 toe, het mijne is goed begonnen bij mijn beste vrienden.

Maar tussen alle nieuwjaarswensen door hebben ook veel mensen me gezegd dat ik veranderd ben, meesten zeggen dat ik positief veranderd ben anderen zeggen negatief. En ik geef het toe, ik ben ook veranderd niet alleen in mijn uiterlijk maar ook in mijn innerlijk. Uiterlijk is natuurlijk duidelijk, ruim 60 kg lichter als dat ik het jaar ben begonnen heb ik het afgesloten. Verder heb ik een nieuwe haarkleur en draag ik vaker make-up Maar ook innerlijk ben ik veranderd, ik heb meer zelfvertrouwen en laat mensen niet meer over me heen lopen en niet iedereen kan daartegen. Maar uiteindelijk zijn de mensen die dat vinden de mensen die niet meer over me heen kunnen lopen. Ik heb een paar mooie vragen gehad en ik heb besloten ze hier te beantwoorden.

1. Wat is het leukste wat je in 2010 is gebeurd?
Het leukste van 2010 is dat ik mijn beste vriend terug heb gekregen en in dat proces ook nog een beste vriendin erbij heb gekregen. Marco en Daantje zijn heel belangrijk voor me geweest het afgelopen jaar, zonder hun had ik de moed in het ziekenhuis waarschijnlijk opgegeven. Toen ik ze nodig had stonden ze voor me klaar, in het ziekenhuis maar ook met het ongeluk in de zomer. Daarom heb ik na 12 uur Daantje ook een hele dikke knuffel gegeven omdat ik niet wist hoe anders ik haar moest bedanken voor zo'n geweldige vriendin te zijn. Ze kent me pas sinds het voorjaar, maar snapt me gewoon.

2. Het ergste wat in 2010 gebeurd is?
Bijna sterven. Wakker worden op de intensive care heeft een diepe indruk op me achtergelaten en het is ook een ervaring die ik hoop nooit meer mee te maken. Natuurlijk treur ik ook om de mensen die zijn gestorven in 2010. Bethul die na een avond bij haar verloofde nooit meer thuis is gekomen. Opa Jo die te horen kreeg dat hij kanker had en al na 5 weken de strijd moest opgeven. Heel veel mensen hadden verwacht dat ik het einde van mijn relatie zou zeggen, maar laat dat nu iets zijn wat heel goed voor me is geweest. Ik ben weer vrij en kan genieten van het leven.

3. De belangrijkste persoon in je leven van 2010?
Zonder twijfel Marco, mijn beste vriend. Ik weet dat ik hem vaak pest dat hij een wijsneus is en dat hij best irritant vol kan houden aan bepaalde dingen, maar soms is het juist net die push die je nodig hebt om dingen te veranderen. Door hem had ik het lef mijn slechte relatie te beeindigen, door hem heb ik voor het eerst in mijn leven mijn haar geverfd, door hem heb ik geleerd dat als ik mezelf ben ik de moeite waard ben. Door hem heb ik mezelf terug gevonden en weer geleerd een man volledig te vertrouwen, want immers geheimen hebben we niet voor elkaar. En wat ook heel geweldig is, door hem heb ik mijn beste vriendin leren kennen. Soms begrijpen we elkaar zonder ook maar een woord te wisselen.

Dit vond ik de 3 leukste vragen en ook vragen die er best toe doen. 2011 word een geweldig jaar, een verse start in mijn leven en misschien ook wel de liefde. Mensen komen en gaan in je leven, maar sommigen die blijven voor altijd en juist die moet je waarderen voor alle liefde en vriendschap die ze je geven. Dus Marco, Daantje, Stéphanie, Marc, Tamara, Danny, Carina en alle anderen ik waardeer jullie vriendschap en hou veel van jullie en jullie kids.

XOXO Brigitte