woensdag 22 februari 2012

Turrrbo power tijdens de caranaval

Ik ben nooit echt een carnavalsvierder geweest, al ben ik gister wel regelmatig even naar de voorzijde van mijn appartement gelopen om de top 111 hier op de markt een beetje te volgen. Maar ja, nadat de muziek vanaf 10 uur 's ochtends was aangegaan was ik ook blij toen het rond 1 uur 's nachts weer stil werd.


Valentijnsdag was trouwens ook nog super geweest. Van mijn lieve mannetje heb ik een forever friends beertje gekregen, die me nu trouw elke ochtend toelacht als ik achter mijn computertje zit en voor hem heb ik dit t-shirtje gemaakt met een me-to-you beertje, Deze hangt op het achterraam van onze auto, eerst hadden we een beertje op de hoedenplank maar die weigerde te blijven zitten en toen vond ik dit shirtje en heb ik er iets leuks mee gemaakt (materialen afkomstig van www.hotfixhobby.com).
Vlak voor de carnaval heb ik een nieuw vest afgemaakt, had er niet meer veel in de juiste maat en deze zit heerlijk. Moet wel bekennen dat ik hem een maatje te groot heb gemaakt omdat ik het lekker vind dat fleece-vesten ruim zitten. Het is jack 132 uit Burda 11/2011 in maatje 52. In de zakken hoort eigenlijk een rits te zitten, maar die had ik vergeten te halen in de juiste kleur dus heb ik het zonder gedaan. Bij het dragen viel me direct op waarom die er waren, de zakken gaan dus best openstaan, maar dat heb ik nu met een drukknoopje op beide zakken opgelost.

Aan de voorzijde heb ik op het linkerpand dit leuke kattenkop borduurtje gezet, klein en simpel maar geeft net dat kleine beetje extra. In het patroon staat die met groene ogen, maar ik heb express goudgeel gebruikt omdat mijn rooie spookie die kleur ogen heeft. De fleece heb ik vorig jaar gekocht bij Van de Vries modestoffen voor €5,- per meter, de rits en het koordje heb ik bij een fourniturenhandel op de markt gekocht die op woensdag tegenover Peter en de dames staat maar heb geen idee hoe die heet. De tricot van de zakken komt uit mijn restjesbak.

Voor een vriendin die in december is bevallen van haar zoontje Carciano heb ik het eerste labeldoekje gemaakt. Gewoon op een restje witte badstof en de achterzijde is van katoenen camouflagestof. Het voetbordurtje komt van 10Embroirdery en is gratis te downloaden. De C staat natuurlijk voor zijn naam. Het onderste labeldoekje heb ik voor zijn zusje gemaakt die nu 1,5 is en luistert naar de naam Dycienna, dit labeldoekje is van lapjes stof gemaakt die ik heb verkregen via de lapjesruil op de Sancho-clubdagen.
En ik was gister zo enthousiast dat ik maar liefst 3 kledingstukken heb geknipt. Waaronder deze top, die inmiddels als helemaal in elkaar zit. Het is Top 9 uit Knipmode mei 2008 die ik heb vergroot tot maatje 50 en die ik heb verlengt. Dit is hetzelfde model als mijn kersttop alleen heb ik nu het onderpand gewoon gerimpeld aangezet en niet met een stolpplooi. Ook heb ik de bovenpanden iets groter gemaakt waardoor de pasvorm bij mijn borsten wat mooier valt. In kader van de uitdaging UWYH 2012 heb ik de lap stof uit mijn stoffenvoorraad gehaald (geloof dat ik hem ooit voor een truitje voor Tessa heb gekocht maar ben er nooit aan toe gekomen). Het is een stofje dat ik ooit op de markt bij Tanja en haar vader heb gekocht, in de aanbieding geloof ik zelfs voor 1 euro per meter.


Verder heb ik gister nog een knoopshirtje geknipt uit een knipmode XL special, die zit wel al in elkaar maar moet nog afgewerkt worden en ik wilde er nog een leuke applicatie op maken. En tijdens het snuffelen in mijn stoffenvoorraad voor een stofje voor het knoopshirtje kwam ik nog een wollige donkerblauwe fleece tegen van wie ik niet eens meer wist dat ik hem gehad. Even gemeten en het bleek genoeg te zijn om nog een jack 132 uit de Burda te kunnen maken, dus die ligt ook al geknipt klaar, alleen de capuchon is wat kleiner geknipt want die viel errug groot. Deze ga ik waarschijnijk met een bulldog applicatie maken, zodat die straks ook als jas kan dienen als het ietsje warmer word.

Voor vandaag ga ik er maar eens een einde aan breien, mijn geknipte creaties zul je snel kunnen bewonderen.

XOXO BrigitteGeen opmerkingen:

Een reactie posten